Koopkrachtverlies dreigt voor veel gepensioneerden in 2025. De inflatie blijft immers boven de 3 % en velen zullen niet geindexeerd worden, ondanks goede werkelijke rendementen.

Quote:" Des te hoger dat bedrag van de uitkering vóór het invaren is des te hoger zal straks het individuele spaarpotje moeten zijn inclusief het rendement dat behaald moet worden om die maandelijkse hogere geïndexeerde pensioenuitkering in het nieuwe stelsel te kunnen blijven financieren.(...)

Gepensioneerden met een aanvullend pensioen dreigen dus opnieuw koopkracht te verliezen terwijl de rendementen goed zijn. Een belangrijke reden om in 2025 als pensioenfondsen niet te indexeren is het voorrang geven aan het soepel met grote buffers kunnen invaren naar het nieuwe pensioenstelsel. Maar dat gebeurt dan wel over de ruggen van de gepensioneerden."Unquote



Op indexatie over 2022 bij de giga inflatie na, is dat in 16 jaar tijd het zoveelste koopkrachtverlies.
Dankzij de boekhoudtruc van DNB om om het renterisico van banken af te wentelen op de deelnemers en gepensioneerden via de rekenrente. Die truc lukt nu al 16 jaar vanwege pure politieke onwil om daar een einde aan te maken. Banken zijn veel te machtig en worden door het DNB van Klaas Knot de hand boven het hoofd gehouden. DNB mag als enige centrale bank in de wereld de pensiienfondsen in de halsklem houden.
Met de Wet toekomst pensioenen wordt het allemaal nog erger. Antonie Kersholt heeft het ook door. Voor gepensioneerden en voor werkenden die ook hun pensioen zien verdampen. Als zíj daar achter komen is het te laat.

De mensen met een aanvullend pensioen ervaren dat al jaren en het begint steeds meer te knellen. Han de Jong (oud hoofdeconoom ABN/Amro) en professor Frank Vandenbroucke (pensioenminister in Belgie) logenstraffen het steeds maar als het frame een oude grammofoonplaat ( we zijn intussen aan het streamen, hè) herhaalde riedeltje in Nederland dat Nederlandse ouderen zo rijk zijn. Dat is een fabel. Hetzelfde geklets als over armoede.

Maar kennelijk is dat de bedoeling in Nederland, groepen die zich niet kunnen verweren als melkkoe uitmelken voor verdienmodellen van machtigere partijen. Tot het gaatje.

Sluit u aan bij de Claimstichting Pensioenvoldoen.nl.

 

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/koopkrachtverlies-dreigt-voor-veel-gepensioneerden-in-2025