Zondag 26 november 2023.

(reactie Wilma Berkhout)

Quote:
" Maar een dag later denk ik alweer na over vervreemding. Dat deze verkiezingsuitslag aanvoelt alsof Nederland mijn land niet is. Maar dat de mensen die zo massaal op de winnaar hebben gestemd dat gevoel óók al jaren moeten hebben. Dat ik nu voel wat zij al jaren voelen. Kijken door de bril van een ander helpt begrijpen en relativeren.
En nu? Aan de slag. Wat staat er eigenlijk in het verkiezingsprogramma van de grootste partij in de nieuwe Tweede Kamer? Want dat is nu ineens wél relevant. Welke keuzen maakt Wilders en tellen die een beetje op?

De PVV mag op de onderwerpen migratie, veiligheid, klimaat en natuur kneiterrechts zijn, als het om de economie gaat, is de partij bijna linkser dan de SP. Wilders smijt met miljarden alsof de schatkist onuitputtelijk is." Unquote

Van Kalshoven vergeet een slag dieper te gaan. Na dertig jaar neoliberale uitbuiting en de tweedeling in de samenleving veroorzaakt hebbend blijken gewone Nederlanders aan de onderkant van de samenleving en langzaam maar zeker in de middenklasse te zijn leeggezogen in hun beurs. Belastingen, accijnzen, BTW, ziektekosten, etc. zijn zodanig gestegen dat hun inkomen (inkomen beperkt, pensioenen afgeknepen) niet meer voldoende is zonder toeslagen de kosten van levensonderhoud in dit land op te brengen.

Dan in een eerste opwelling te zeggen dat herstel niet te betalen is is een middelvinger uitsteken naar de mensen die het moeilijk hebben, getuigt niet van enige empathie..

Dan kun je net doen of de linkerkant van de PVV geen punt heeft.......

Maar ja als je er zelf heel warmpjes bij zit, zoals Van Kalshoven is het wel heel makkelijk schrijven.

Lees hier het artikel (helaas alleen voor abonnees van de Volkskrant)