Maandag 7 augustus 2023 Telegraaf.
Dit artikel is vrij te lezen.
Ziet u de massale invaaroperaties al voor u. BIj de "commerciëlen" ging het in de overgang naar Nationale Nederlanden al goed fout.
Laat staan bij de overgang van 20 miljoen pensioendossiers naar de Wet toekomst pensioenen.
Quote:
"Bij 75.000 deelnemers, die eerder onder het overgenomen Delta Lloyd vielen, werd de beleggingswaarde onjuist vastgesteld door een fout in de berekening van de zogeheten PensioenStabilisator. Het ging om een verschil van gemiddeld meer dan 1%. Nadat de fout werd ontdekt heeft NN de deelnemers en nabestaanden geïnformeerd en gecompenseerd. Bijna 59.000 deelnemers kregen geen start-, wijzigings-, en/of stopbrieven. Dat kwam door „tekortkomingen in de it-omgeving en operationele fouten”."Unquote.
De AFM geeft aan hoe het zou moeten. Dus mensen let op bij de overgang van uw pensioen naar de Wtp.
Quote:
"Pensioenuitvoerders moeten deelnemers goed informeren, staat in de Pensioenwet. „Zo moet de pensioenuitvoerder deelnemers bij start, wijziging en beëindiging van een pensioenregeling tijdig informatie sturen, en moet de verstrekte informatie correct, duidelijk en evenwichtig zijn”, aldus de AFM. „Doelen van pensioencommunicatie zijn dat de deelnemer weet hoeveel pensioen hij kan verwachten, kan nagaan of dat voldoende is, zich bewust is van de risico’s van de pensioenvoorziening en op de hoogte is van de keuzemogelijkheden die hij heeft.”"Unquote.
Het is maar dat u het weet.
 
Klik hier om het artikel te lezen