Donderdag 6 juli 2023 Follow The Money.
Wanneer duikt FTM in de netwerkcorruptie bij onze pensioenen en de totstandkoming van gedrocht Wtp.
Ook hier zie je steeds dezelfde figuren wisselen van plek bij DNB, Aegon, Cardano, Verzekeraars, Zuidas, door het bedrijfsleven gesubsidieerde pensioen hoogleraren (VU, bijv. Aegon), Netspar (zwaar gesubsidieerd)-uitingen, pensioenfondsbesturen en het ministerie van SZW.
Het is een kliek, die elkaars kennis doorgeven en elkaar zwaar betaalde banen toespelen en de meest gunstige theorieën maken om een zo hoog mogelijk verdienmodel te creëren voor elkaar en hun organisaties, waarbij pensioenen voor de werkende massa en pensioengerechtigden pure bijzaak zijn.
Bijvoorbeeld sedert de jaren '50 van de vorge eeuw is er steeds meer premie betaald dan er aan uitkeringen is uitgegaan. Waarom hebben wij dan een kapitaaldekkingsstelsel? Hiervoor geldt: pensioen is premie PLUS rendement.
In Nederland is da echtert: Pensioen is premie MIN beheerskosten.
Idioot als het niet om netwerkcorruptie voor een zeer lucratief verdienmodel aan de pensioenen van de deelnemers en gepensioneerden zou gaan.
Bij Stichting Pensioenonderzoek hebben we al veel materiaal verzameld. Ik zou zeggen: " FTM klop eens aan." Caspar Rouffaer doet al veel goed maar het kan veel scherper...........................
 
Lees hier het bericht op Follow the Money