Woensdag 5 juli 2023 Wynia's Week
Menno Tamminga.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Allemaal leuk en aardig om het pensioenvermogen mee te tellen bij mijn vermogen, maar je hebt er 0 zeggenschap over
Eerder een totaal beklemd potje, waar veel anderen over beslissen en ook het door jouw gespaarde geld via de premies naar believen afromen, goedgekeurd door onze volksvertegenwoordigers.
Wie profiteren?
De staat. Voor de staat telt het pensioenvermogen mee voor de triple A status en de staat betaalt dan minder rente bij lenen. Ik niet als "eigenaar" van mijn pensioenvermogen. Maar ik ben volgens de Hoge Raad geen eigenaar, ik heb een vordering op mijn uitkering en dat verdwijnt ook nog bij de Wtp, waar mijn bezwaarrecht ook weggehaald is. Ik moet slikken en stikken.
De beleggers. Zij vangen enorme bedragen aan beheerskosten met bonussen vanwege de rendementen. Zelfs 14 miljard van de 35 miljard aan jaarlijkse uitkeringen nu. Ik vang geen cent van die behaalde rendementen in de vorm van indexatie gedurdende 14 jaar. Omdat eindelijk de rente stijgt (een niet bestaand economisch risico voor pensioendeelnemers en gepensioneerden dat via idiote wetgeving per 1 jan. 2007 wel boekhoudkundig op mijn bord wordt gelegd) krijg ik voor het eerst indexatie, maar ik denk ook meteen zo' n beetje voor het laatst. Ik moet het met een mij door socale partners toebedeelde bepaalde uitkering gaan doen, jaar in jaar uit wisselend en niet bestand tegen inflatie.
Bestuurders die vette salarissen krijgen, consultants die vette fees krijgen, allemaal ten koste van "mijn" pensioenvermogen.
Het ABP dat maar geen overzicht van jouw potje wil/ kan geven en zelfs in de aanloop naar de Wtp het online weghaalt "om verwarring" te voorkomen.
Het blijkt dat ik jaren veel premie ( een dag in de week van mijn salaris) heb betaald voor een " vermogen" waar ik totaal van onder curatele ben gesteld en anderen er met de buit vandoor gaan. De premie blijkt eigenlijk een soot extra stiekeme belastingheffing te zijn. Knap gedaan door de BV Nederland.
Ik ben het vaak met Menno Tamminga eens, maar in deze niet: dit is verre van mijn "eigen pensioenvermogen." Ik zou willen dat ik eens te zien krijg wat mijn potje is, maar dan geeft bijv. het ABP niet thuis. Misschien, als ze dat bij het CBS wel hebben, krijg ik het van hen eens te zien. Blijkt hoeveel mij door de wetgever is ontstolen van mijn pensioenuitkering.
 
Lees hier het artikel