Vrijdag 5 mei 2023 Volkskrant.
Martin Sommer.
(reactie Wilma Berkhout)
Rake column weer.
Lees de quote hierna. Er komt een idioot nieuw pensioenstelsel, volkomen dichtgetimmerd door DNB en wetgever, dat niets aan het toeval overlaat. In feite het tegenovergestelde van een eigen pensioenvermogen waar je over mag beschikken, vanwege de irrationele angst dat de pensioenpot leeg raakt. Althans dat is het neergezette narratief.
En als de "jeugd" gewoon goed rekenen had geleerd dan hadden ze op een bierviltje kunnen lezen dat er tot in eeuwigheid een goed pensioen bestaat. Dat is overduidelijk aangetoond door mensen als Bernard van Praag, Martin ten Cate en Rob de Brouwer. Onafhankelijke wetenschappers.
Maar rekenen is vervangen de angst maar enig levensrisico te moeten lopen en daardoor alles dicht te timmeren.
Maar dat is pure zelf misleiding en illusie, waar handige Harrie's in de wereld misbruik van maken, zoals in het pensioendossier.
Quote:
"" Het voorzorgsbeginsel is de juridische vormgeving van een angstig wereldbeeld. Voorheen was de toekomst een belofte, tegenwoordig een bedreiging die moet worden afgewend. Hoezeer de angst is opgerukt, liet Maurice de Hond zondag zien met een onderzoekje over de gestegen zeespiegel. Hij vroeg de leden van zijn panel hoeveel zij dachten dat het zeeniveau de afgelopen kwart eeuw was gestegen, en splitste de antwoorden uit naar kiesgedrag.
De aanhang van GroenLinks meende dat het zeeniveau 26 centimeter hoger was, de kiezers van Geert Wilders zaten met 8 centimeter nog het dichtst bij de werkelijkheid. Maar zelfs de PVV’ers, die weinig met klimaat hebben, zaten te hoog, want de feitelijke stijging was 7 centimeter. Zozeer is de angst inmiddels keukenmeester. Maar een politiek die wetten maakt op grond van irreële angsten, daarvoor moet je pas echt bang zijn."Unquote.