20230502 Wynias Week In NL wodt al 10 jaar niet naar kiezer geluisterd
Woensdag 3 mei 2023 Wynia's Week.
In Nederland wordt niet naar de kiezer geluisterd.
(reactie Wilma Berkhout)
Quote:
"Terwijl in die Haagse luchtbel de plannen voor Nederland worden gemaakt zonder dat burgers – en ook de meeste volksvertegenwoordigers – daar ook maar enig idee van hebben, zijn er
bevoorrechte belangengroepen die juist wel toegang hebben tot de formatiebesprekingen. Dat kan zowel over ‘rechtse’ belangen gaan – grote bedrijven – als ‘linkse’ belangen: pressiegroepen voor natuur, klimaat, milieu, slavernij, ontwikkelingshulp, ‘gender’, asielzoekers en vakbonden. Die komen wel aan hun trekken. Of dat ook geldt voor de burgers van het land valt zeer te bezien." Unquote.
En zo krijgen wij ook op 30 mei 2023 een nieuwe pensioenwet, terwijl volstrekt duidelijk is dat die totaal niet gewenst is door de pensioendeelnemers en gepensioneerden. Op het nippertje, terwijl er materieel al een totaal andere senaat is als gevolg van de verkiezingen. Maar de stembus is gesloten en het volk wordt van nieuws verstoken hoe hun nieuwe pensioen er uit gaat zien. Genegeerd!
Zíj bepalen niets over hun eigen pensioen. Zij zijn de kalkoenen voor de belangengroepen, die met het door hun opgebrachte geld al jaren gaan lopen en met de Wtp het helemaal overnemen:
- de beleggers ( miljardenbonussen)
- de banken ( opbrengst derivaten)
- de overheid ( bijna gratis geld, triple AAA- rating en als werkgever te lage premies)
- de bestuurders ( tonnen salarissen)
- DNB ( monetaire sturing en macht als toezichthouder ten voordele van banken)
- de werkgevers (te lage premies)
- de consultants ( never ending verdienmodel)
- verzekeraars (commerciële overname van het laatste sociale goed in Nederland)