20230426 Pensioenpro nieuwe stelsel
Vrijdag 21 april 2023 PensioenPro.
 
Jean Frijns hield afgelopen woensdag het eerste verhaal.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Steeds meer hoogleraren hebben nog steeds grote moeite met de Wet toekomt pensioenen, kopt PensioenPro. Erger nog, steeds meer moeite constateer ik.
Terecht omdat die wet slecht is voor 10 miljoen deelnemers en gepensioneerden, terwijl er geld genoeg is, zo bleek voor de zoveelste keer.
Steeds openlijker wordt duidelijk dat deze wet er komt als nieuw verdienmodel voor verzekeraars, consultants, Blackrock en de beleggers en banken TEN KOSTE van deelnemers en gepensioneerden.
Typerend was ook dat ondanks uitnodiging DNB niet verscheen evenals pensioenfondsbestuurders. Die mochten natuurlijk niet van Jaarsma en DNB. Anders raken ze hun vet betaalde baan kwijt en kunnen ze een carrière verder vergeten in deze wereld.
Bas Werker van Netspar was zeer open. Hij legde uit hoe het ging met de opdrachten van onze overheid en de verzekeraars aan Netspar. Maar hij herhaalde wel 10 keer dat deze Wtp vooral een politieke keuze is.
Tja Bas dat was ons al lang duidelijk. Voor de duidelijkheid: een politieke keuze voor de verzekeraars en andere groot verdieners en tegen de 10 miljoen deelnemers. En keuze voor geld en niet voor burgers net als in Groningen.
En daar doet de PvdA ook aan mee. Senator Ferd Crone was aanwezig en waagde het nog voor de Wtp te kiezen tegen de oude wet, waar overigens alleen de weeffout van artikel 126 en het FTK aan de IORP richtlijn aangepast hoeft te worden en dan lost dat veel op en goedkoop.
Jos Berkemeijer werd me een partij boos en trok gemotiveerd van leer tegen het onzin verhaal van Crone. Die gaat op 30 mei 2023 voor de Wtp stemmen dat was wel duidelijk. Maar toch met samen geknepen billen. Die motie van wantrouwen tegen de coalitie is gewoon fake, dus.
Aan de borrel zei Emiel Stolp wat gaan we doen. Actie voeren op dinsdag 23 mei, de tweede dag. Mensen de allerlaatste kans om de sociale ramp in wording voor Nederland af te wenden.
Met dank aan hoogleraren Joop Hartog, Bernard van Praag en Jean Frijns voor het organiseren van woensdag 19 april 2023 met alle wetenschappelijke argumenten uit alle hoeken op een rij.
Met sterke duidelijke lezingen van Jean Frijns zelf, Agnes Joseph, Jos Berkemeijer en Paul de Beer, die ons letterlijk er aan herinnerde waarvoor solidaire, collectieve pensioenen ook weer voor bedoeld waren. Back to basics!!
Hun verhalen gaan ongetwijfeld verschijnen.
Ik vond het een voorrecht om er bij te zijn.
Shame on you DNB, pensioenfondsbestuurders en volksvertegenwoordigers van coalitiepartijen, Groen Links en vooral PvdA.
 
Lees hier het artikel in PensioenPro