Woensdag 9 november 2022 Het AD en ED met Peet Vogels.
 
(reactie Wilma Berkhout)
Geraffineerde leugens om de wet morgen door de Tweede Kamer te drukken en "het volk"zand in de ogen te strooien.
1) Psychologisch.
Grote Kop met de gewenste boodschap om bij die u te laten hangen, want u leest geen artikelen over dit onderwerp en ziet dan in de kop dat u rustig kunt gaan slapen, want "experts" zeggen dat u er op vooruit gaat. U gaat zich dan dus niet roeren tegen een uiterst explosieve wet, die uw pensioen voor een stuk gaat onteigenen.
De journalist, de brave slaaf, Peet vogels zegt er in opdracht niet bij dat heel veel méér experts (40 <) overtuigend en gefundeerd in tegenspraak tot de hier genoemde experts, die foute en verouderde cijfers gebruiken hebben aangetoond dat het nieuwe stelsel veel slechter uit zal pakken. Zie mijn volgende post met het artikel van Bomhoff in Wynia's Week.
2) Potjes zijn een neoliberale mode illusie. Volstrekt nep dus.
Alleen gebruikt om u het gevoel te geven dat u zelf bepaalt. Maar integendeel. U bepaalt letterlijk niets. Anderen (beleggers, pensioenindustrie, werkgevers, overheid, DNB en de door de hiervoor genoemden gedomineerde pensioenfondsbestuurders), gaan over uw pensioen. Uw potje op uw jaarlijks overzicht zegt niks. En om gepensioneerden geen hartverzakkingen te geven krijgen zij geen potje te zien op hun upo. Hoe transparant!.
Een ondoorzichtige rendementstoedeling die daar wordt neergelegd waar de hoge machten het willen. En dat is zeker niet in de portemonnee van de dor hout verklaarde gepensioneerden.
De grote pot blijft en is de speeltuin voor de miljardenbonussen van de beleggers.
3) Met terugwerkende kracht de leugens in de kleine letters erkennen.
Netspar professor Theo Nijman: "Bij een rentedaling betalen ouderen voor de jongeren. Eigenlijk is er steeds strijd tussen de generaties over wie voor wie betaalt." Veertien jaar lang is het omgekeerde door diezelfde Netspar professors geroepen.
Dat is er dus de afgelopen 15 jaar gebeurd: de ouderen hebben al die tijd betaald om de pot voor jongeren groter te maken. En op het moment van de grootste pot (de laagste rente namelijk 0) voor jongeren had men naar het nieuwe stelsel willen overstappen. Momentum gemist en nu verschuift het weer een klein stukje terug naar ouderen omdat de rente stijgt. Het moment gemist om maximaal naar de jongeren door te schuiven, zodat de werkgevers ook in de toekomst van een maximaal lage loonruimte zouden kunnen profiteren. Onteigening in optima forma.
Los daarvan is er door het gekozen systeem in Nederland, vooral ten behoeve van de banken de afhankelijkheid van rente bij de pensioenfondsen neergelegd.
Bewust gehanteerd hulpmiddel is door valse beeldvorming de generaties tegen elkaar opzetten.
Die strategie is perfect gelukt.
Terwijl er zoveel geld is dat er tot in de eeuwen en eeuwen pensioen is voor alle generaties,
Maar die pot wordt door anderen gekaapt en mibruikt om veel geld te verdienen TEN KOSTE VAN WERKENDEN EN GEPENSIONEERDEN, want de pot is er primair voor de pensioenen. Maar pensioenen zijn een lastige bijzaak geworden.
Trap er niet in, maar dat is vast tegen dovemansoren geroepen.
U gaat het aan den lijve ondervinden, maar dan is het te laat en komt de grootste chaos onder de huidige crises.: Armoede en honger onder ouderen en de werkenden uiteindelijk nauwelijks tot geen pensioen meer en straks een heel armoedige oude dag.
Dit zei Paul Verburgt vanochtend in Wynia's, Week in zijn artikel "Rutte, Kaag en hun gedogers zijn klaar met Nederland. Zeg dat dan ook."
Zijn quote:
"Een stadstaat, onderdeel van een federaal Europa, waar het huidige Nederland een museale status heeft gekregen. Zoals het Meisje van Vermeer achter glas zit, zo zit – ingeklemd tussen tiny houses met gezamenlijke was- en kookfaciliteiten – voortaan de ‘natuur’ in reservaten, met plantjes zogenaamd uit 1700 en met circulaire boeren die met een weidegangvergunning koeien hoeden, bekeken door het stadspatriciaat dat zijn tuinen en huizen laat onderhouden door bejaarden die onder het nieuwe pensioenstelsel een centje moeten bijverdienen."
We hebben gewaarschuwd.
 
Lees hier het artikel in AD (helaas alleen voor abonnees van AD)