Maandag 7 november 2022 Telegraaf.
Quote:
"PFZW maakt naar eigen zeggen gebruik van tijdelijke regelgeving om gedeeltelijke compensatie te bieden voor het koopkrachtverlies van deelnemers door de extreem hoge inflatie. Per 1 oktober gingen de pensioenen al met 2,7% omhoog. Op 30 september dit jaar was de beleidsdekkingsgraad bij PFZW 109,6 procent en de actuele dekkingsgraad 115,7%. Dit jaar mogen pensioenfondsen de pensioenen verhogen bij een beleidsdekkingsgraad hoger dan 105%. Deze regels zijn aangepast, vooruitlopend op de regels zoals die ook in de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel gaan gelden."Unquote.
Dat klopt niet mevrouw Kellerman.
In het nieuwe stelsel zouden ouderen nu worden gekort en krijgen jongeren projectierendement bijgeschreven. Omdat er gediscrimieerd wordt op grond van het kul criterium "evenwichtig belang."
En het "evenwichtige belang" wordt bepaald door werkgevers en werknemers, die belang hebben bij een lage premie en hoger nettoloon. Gepensioneerden hebben niets te zeggen en mogen alleen hun pensioen inleveren ten behoeve van dat belang.
En werkenden krijgen een fopspeen. Op pensioendatum kan je een moment treffen (beurs, rente) dat je opgebouwde potje ineens heel laag is. Dan vervliegen al je optische bijgeschreven projectierendementen als sneeuw voor de zon en heb je bijna geen pensioen. Want het potje is fictief. Een illusie om te zorgen dat er zoveel mogelijk geld in het fonds zit ten behoeve van de (bonussen van de) beleggers. Dan ben je helemaal op het verkeerde been gezet.
Laat je niet foppen.
 
Lees hier het artikel in de Telegraaf