oude jonge 1

De NBP is betrokken bij de Stichting Pensioenonderzoek, een onderzoeksplatform naar waarheidsvinding in het pensioendossier. In Pensioenbelangen verschijnen regelmatig bijdragen van leden van deze onderzoeksgroep.
De NBP stelt zijn website beschikbaar voor publicatie van de onderzoeksresultaten. Het onderzoek start in 1996 met de eerste documenten over wijziging van de toenmalige ‘Pensioen- en Spaarfondsenwet”. Het onderzoek toont aan hoe in de afgelopen decennia is toegewerkt naar een nieuw pensioenstelsel dat is vormgegeven in de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) waarmee de Eerste Kamer op 30 mei 2023 akkoord gegaan is.
Deelnemers aan de Stichting Pensioenonderzoek hebben zich afgevraagd of hun werk daarmee niet is afgerond en niet meer relevant is. Zij menen echter dat de WTP nog vele onduidelijkheden en tekortkomingen bevat, die bij de uitvoering door de Pensioenfondsen aan het licht zullen komen. Sommige deskundigen menen zelfs dat de uitvoering van de WTP volledig zal vastlopen en het nieuwe stelsel onbeheersbaar zal blijken.
De NBP meent dat het onderzoek van de Stichting Pensioenonderzoek zeer relevante gegevens oplevert voor een objectief oordeel over de procesgang naar het nieuwe stelsel en de afronding in de WTP. De Stichting Pensioenonderzoek hoopt met deze documenten een ieder die zich wil verdiepen in het pensioendossier van dienst te zijn en wil bijdragen aan de vorming van een solide en rechtvaardig pensioenstelsel dat volledig dienstbaar zal zijn aan de pensioendeelnemers. De voorlopige resultaten van dit onderzoek zijn hieronder te vinden en worden ontsloten in drie thema’s:

1. Het pensioenschandaal
2. Pensioen: Van arbeidsvoorwaarde tot financieel product
3. Pensioenbegrippen

Het onderzoek en de resultaten ervan zijn nog volop in ontwikkeling. De site zal dan ook voortdurend worden aangepast en aangevuld. Wij staan open voor relevante bijdragen en kritiek die de resultaten in deze zoektocht verbeteren. Kritiek, commentaar en bijdragen kunnen worden gestuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NAAST INHOUDELIJKE BIJDRAGEN HEEFT DE STICHTING OOK BEHOEFTE
AAN FINANCIËLE MIDDELEN OM HET ONDERZOEK UIT TE BREIDEN EN TE VOLTOOIEN.
GELDELIJKE STEUN IS DAAROM WELKOM AAN DE (ANBI) "STICHTING PENSIOENONDERZOEK
OP REKENINGNUMMER: NL84 INGB 0007 2381 03 ONDER VERMELDING van ‘DONATIE’.